Osteopathie bij orthodontie

Schattingen lopen uit één maar ongeveer 45% van de Nederlandse kinderen hebben tegenwoordig een beugel. 
Meestal gaat dat goed, maar in veel gevallen gaat de correctie gepaard met (pijn) klachten. Hoofdpijn en nekklachten ten gevolge van het aandraaien kunnen heel vervelend en ontmoedigend zijn en in sommige gevallen zelfs leiden tot uitval.

Daarnaast kan de beugel leiden tot andere, minder grijpbare klachten die niet altijd direct in verband worden gebracht met de beugel. Patiënten klagen soms over duizeligheid, concentratiestoornissen, bewegingsapparaat-klachten tot zelfs buikklachten aan toe.
Een orthodontist heeft een breed scala aan adviezen voor zijn patiënten en patiëntjes, om het leed enigszins te verzachten, maar vaak genoeg werken die onvoldoende.

Osteopatische begeleiding het beleid maakt de correctie niet alleen aangenamer, maar de verloop zal in zijn geheel soepeler en soms sneller gaan doordat de kaak minder weerstand zal hebben tegen de corrigerende kracht van de beugel.

De osteopathie houdt zich onder andere bezig met het onderzoeken en oplossen van spanningen in bindweefselstructuren van het (viscero) cranium. Wij doen dat in het kader van een verscheidenheid aan lichamelijke klachten, maar dit aandachtsgebied kan ook zeer interessant zijn ter ondersteuning van een orthodontische behandeling.



Een osteopatische behandeling is pijnloos en er zijn over het algemeen maar een beperkt aantal behandelingen nodig. Osteopathie wordt geheel of gedeeltelijk vergoed in de aanvullende pakketten van alle zorgverzekeraars.

Geïnteresseerde patiënten kunnen kosteloos en vrijblijvend langskomen voor een adviesconsult (15-20 minuten, geen behandeling).

Meer informatie vindt u op www.osteopathie-movere.com of bel 023-5277096

Axel Staps D.O.-mro is ruim 15 jaar osteopaat in Haarlem en is onder andere gespecialiseerd in de behandelen van baby's en (jonge) kinderen. Het belang van osteopathie bij jonge kinderen zit hem met name in het geven van een goede start in het leven. Van elke blokkade die je op jonge leeftijd oplost heb je je leven lang profijt.









Reacties

Populaire posts van deze blog

De kennisvelden van de osteopaat

Casus: Tics door Beugel

Omarm het symptoom